Z owczani

Informacje ogólne
Status: Offline
|
Wysłany: 2011-06-17, 20:39 Parę propozycji
|
|
|
Witam, z tego powodu, że mnie długo nie było, ( miałem wyjazdy ), mam parę przydatnych propozycji na to żeby forum się udoskonaliło, ale też wzbogaciło.
Pierwsza propozycja :
Buxy czyli system " Paid a klick " działa to na zasadzie, że jakiś użytkownik by się rejestrował na jakimś buxie ( na przykład neobux ), klika w parę reklam i forum ma z tego kasę, trzeba mieć do tego złożoną i dodrą ekipę, żeby to ogarnąć i żeby można zarabiać. Za jedną reklamę się liczy około 0.001, bądź wyżej 0.01 to maksymalna ilość. Ale jakby każdy nowy startujący na admina klikał przez 2 - 4 tygodnie to by miał na przykład łatwiej o admina, a nie da się oszukać, ponieważ, widać kto klika dla Ciebie.
Druga propozycja :
Opiekuni i Multi admini - pomaga ogarnąć serwer, sam coś o tym wiem. Ale najpierw o Multi jak sama nazwa mówi to mają admina na all serwerach, może się wydawać dość głupie, ale jest bardzo przydatne, multi admini są " łącznikami " opiekunów, czyli po prostu mówią jak się sprawują admini danego serwera, a opiekuni to redukują i dają do człowieka, który piszę tzn. " rozliczenia " ( co to rozliczenie będzie dalej ).
Trzecia propozycja :
Rozliczenia to są jak kto się sprawuję w danym miesiącu, np:
" Free ogarniasz serwer, zachowujesz się nie nagannie, na forum też się udzielasz, klikasz w buxy, dobrze się sprawujesz w grupie, ale nie spoczywaj na laurach "
Ogólnie to tak mniej więcej wygląda, ale człowiek, który piszę rozliczenia musi być jednostronny, żeby go nie można było przekupić. Rozliczenia bardzo się przydają w życiu na forum.
Czwarta propozycja :
To dzieli się na 4 podgrupy :
a.) Grupa HR ( Human Resources - zasoby ludzkie ) - Czyli szukają idealnych członków na darmowego admina, taki gracz musi być nie naganny, ani razu banowany na serwerze, klikać w buxy i tym podobne.
b.) Grupa IT - Ludzie, którzy planują przyszłość forum. Planują konkursy, ale też mogą mieć ważniejsze zadania.
c.) Grupa FR - Czyli zbieranie funduszy, kontaktowanie się z firmami ( na przykład pukawka.pl, gamesol.pl ). Ale też z mediami i tym podobne.
d.) marketing - czyli reklamowanie forum, wymienianie się banerami itp.
Każda grupa ma swojego przewodniczącego, która zgłasza efekt końcowy do Headadmina, bądź daję rozkazy swoim członkom. Najlepiej żeby byli tutaj tylko i wyłącznie admini.
[ Komentarz dodany przez: MASS: 2011-06-18, 10:19 ]
Jak znajdę czas to się wypowiem. |
|